Η Ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά να τον δημιουργήσεις.

Όλοι κατά καιρούς προσπαθούμε να αναλύσουμε το τι είναι ζωή, ποιο είναι το νόημά της αλλά και ποιος είναι ο δικός μας σκοπός.

Ίσως μέσα από την πολύ ανάλυση και αναζήτηση να έχουμε παραιτηθεί και απλά να ζούμε την κάθε μέρα χωρίς να θέλουμε να εμβαθύνουμε. Στην πραγματικότητα όμως, αφήνουμε ανοιχτή αυτή την αναζήτηση γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλήξουμε.

Δεν μπορούμε να καταλήξουμε ίσως γιατί εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε από τον εαυτό μας, τους γύρω μας και κατ’ επέκταση από την ζωή.

Ο γνωστός Ιρλανδός συγγραφέας Τζώρτζ Μπερνάντ Σω, είχε δηλώσει γι’ αυτή την εσωτερική αναζήτηση ότι: Η Ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά να τον δημιουργήσεις.

Το να αναζητάς το ποιος είσαι δεν είναι ο προορισμός, αλλά ένα μέρος της διαδρομής. Εάν δεν ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, δεν καταφέρουμε να βγάλουμε στην επιφάνεια τις αδυναμίες και τα προτερήματά μας, τα θέλω μας, τα λάθη μας, δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την προσωπικότητα που θέλουμε να είμαστε.

Η Ζωή είναι εδώ για τους ανθρώπους που την ζουν αληθινά, με τα θέλω τους, με συναισθήματα, με δύναμη, αποφασιστικότητα, ανεξαρτησία και ειλικρίνεια.

Η Ζωή είναι εδώ για τους ανθρώπους που γεμίζουν συναισθηματικά με ένα φιλί, ένα χάδι, με την παρέα φίλων.

Η Ζωή είναι εδώ για όσους εκτιμούν ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα.

Η Ζωή είναι εδώ για όσους θέλουν να την ζήσουν πραγματικά!

 ©Νικολέττα Σεφέρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *