Η ζωή μέσα από το κινητό

Οι εποχές αλλάζουν, όπως αλλάζει η ζωή μας… οι συνήθειές μας…ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο. Πράγματα που πριν κάποια χρόνια μας φαίνονταν παράξενα ή τόσο διαφορετικά με μας, τώρα ίσως να τα βλέπουμε με άλλο μάτι.

Όπως αλλάζει η ζωή, έτσι αλλάζει και η τεχνολογία. Τα κινητά πλέον έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και την καθημερινότητά μας και θα τολμούσαμε να πούμε ότι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε κάτοχό του!

Τα κινητά εμφανίστηκαν στην Ελλάδα την δεκαετία του ’90. Αν και η χρήση τους ήταν τόσο απλή, αυτό δεν τα εμπόδισε να κάνουν δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά. Η σκέψη ήταν απλή και όπως φαίνεται εκ των υστέρων, πετυχημένη. Κάθε φορά που κερδίζεις νέο κοινό, θα αυξάνεις τις δυνατότητες του κινητού. Έτσι πλέον φτάσαμε να έχουμε κινητά που αντικαθιστούν τις λειτουργίες ενός τάμπλετ ή υπολογιστή, να βρισκόμαστε συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο, να μιλάμε ανά πάσα στιγμή και να μπορούμε να βλέπουμε τον άλλον, να παίζουμε παιχνίδια, να κατεβάζουμε τραγούδια και ταινίες αλλά και να απασχολούμε τα παιδιά μας μ’ αυτό.

Το στοίχημα το κέρδισαν όλοι αυτοί που πόνταραν στις δυνατότητες των κινητών λοιπόν! Το θέμα είναι όμως, πως χρησιμοποιούμε κι εμείς την τεχνολογία. Πόσοι από εμάς έχουμε συνέχεια στο χέρι μας το κινητό; Πόσες ώρες περνάμε απλά σερφάροντας στο διαδίκτυο; Η νέα τάση που διαπιστώνεται είναι η υπερβολική χρήση του. Σε καφετέριες, στη δουλειά ακόμα και τα παιδιά στο σχολείο έχουνε μόνιμα ένα κινητό στο χέρι.

Ποιότητα Ζωής. Μια φράση που θα πρέπει να ξανασκεφτούμε. Μια φράση που εδώ και αρκετά χρόνια την έχουμε ξεχάσει.

Η ουσία στην ζωή μας δεν είναι να έχουμε το καλύτερο κινητό, δεν είναι να σταθούμε στην ουρά για το νέο πανάκριβο i-phone ή για το πόσα Like έχουμε στα social media. Η ουσία της ζωής είναι η οικογένεια, η αγάπη, οι φίλοι μας, τα παιδιά μας, μια βόλτα στην θάλασσα, μια βραδιά με τους φίλους μας, να γεμίζουμε το σπίτι μας με κόσμο και γέλια.

Όλα αυτά, δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει ένα κινητό. Το συναίσθημα και οι αναμνήσεις μας είναι ανεκτίμητης αξίας και δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μία φωτογραφία, σε ένα βίντεο ή σε ένα Like.

Αδράξτε την ζωή, ζήστε την, χαρείτε την και θα συνειδητοποιήσετε ότι το κινητό τελικά είναι μια περιττή πολυτέλεια!

lyl

 ©Νικολέττα Σεφέρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *